Het Nationale Watersport Onderzoek 2012

Watersporter heeft minder last van crisis
De economische crisis in de watersport is naar mening van de watersporter zelf op zijn retour. Vorig jaar was bijna de helft (48%) van de watersporters nog van mening dat de economische crisis in de watersport voelbaar was, nu een jaar later is dit percentage gedaald naar 39%. Dit komt naar voren uit de nieuwe editie van Het Nationale Watersport Onderzoek van mobiliteitsplatform Eileen dat deze zomer werd uitgevoerd onder 761 watersporters.

De economische crisis in de watersport is volgens de respondenten nog wel merkbaar door het aantal boten in de verkoop (52%) en omdat het rustiger op het water is (39%). Daarnaast valt het de watersporter dit jaar meer op dat er watersportbedrijven failliet gaan (24%).

Uitgaven in de watersport

Een meerderheid van de watersporters (50%) geeft aan niet op watersportuitgaven te besparen. Het aantal respondenten dat zelf maatregelen neemt om op watersportuitgaven te besparen is beperkt. In totaal geeft 14% aan op watersportuitgaven te besparen. Het gaat dan met name om het uitstellen van grote aankopen, het besparen op brandstof door minder te varen en het uitstellen van onderhoud.

Eén op de tien watersporters is van plan om dit jaar een uitgave of aankoop te doen in de watersport. Het merendeel van deze respondenten gaat aankopen doen op onderdelen / accessoires of gaat op zoek naar een tweedehands boot.

Wanneer men in het algemeen zou moeten bezuinigen, dan gaan de watersporters als eerste bezuinigen op uit eten gaan / uitgaan (67%). Ruim de helft (56%) van de watersporters zou minder vakanties / uitstapjes / dagtochten ondernemen om geld te besparen. Ruim 36% van de respondenten zou besparen op watersportuitgaven. Vorig jaar was dit percentage nog 44%.

Het Nationale Watersport Onderzoek
De 5e editie van Het Nationale Watersport Onderzoek is in de maanden juli en augustus van dit jaar uitgevoerd onder 761 respondenten. Via Internet konden watersporters hun mening geven over diverse aspecten van de watersport. Dit representatieve onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd onder Nederlandse watersporters in de leeftijd van 18 tot 79 jaar.

Bron: Eileen | Datum van publicatie: 04-09-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via