Staande Mastroute in gevaar voor watersport

Het Watersportverbond heeft de gemeente Groningen nadrukkelijk gevraagd om het onderhoud aan de Visserbrug en de kades terug te draaien.

Onaangenaam verrast
De regiovertegenwoordiger Groningen/Drenthe van het Watersportverbond werd bij het Overleg Scheepvaartbelangen onaangenaam verrast. Door het onderhoud aan de Visserbrug is er geen scheepvaart mogelijk van 3 tot 7 juni. Verder wordt de brug alleen bediend tussen 10:00-10:30 uur en van 14:00-14:30 uur. Dit van 20 mei tot en met begin december.

Belangerijke schakel
De Visserbrug is een schakel in de Staande Mastroute. Een zeer belangrijke vaarverbinding voor zeiljachten met staande mast om binnendoor van Delfzijl naar Zeeland te varen. Van deze route wordt zeer veel gebruik gemaakt en voor deze jachten is er geen andere, veilige route binnendoor. 

Bezwaar
Peter Nannenberg (regiovertegenwoordiger) heeft al tijdens het overleg bezwaar gemaakt tegen de beperkte doorvaarttijden en de stremming. Ook het feit dat er geen enkel vooroverleg heeft plaatsgevonden is teleurstellend. Het Watersportverbond is van mening dat herstelwerkzaamheden aan de brug niet in het vaarseizoen moeten plaats vinden. Ook past de stremming niet bij een stad die zich profileert als een stad waar de scheepvaart in goede handen is. Na de beslissing van de provincie Groningen met betrekking tot het onderhoud van de Reitdiepsluis in het vaarseizoen, neemt nu ook de gemeente een dergelijk onbegrijpelijk besluit, met ernstige gevolgen voor de recreatievaart in Groningen. De bezwaren zijn vervolgens schriftelijk aan het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Groningen meegedeeld.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 02-05-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via