Dulon Teakreiniger voor watersport getest

Het is een bekend probleem in de watersport, hoe hou ik mijn kostbare teakdek schoon zonder dat ik het beschadig. Hard boenen en schrobben geeft een schoon resultaat maar verkort de levensduur van uw teakdek dramatisch. Stevige zuren is ook al geen optie, wat dan wel.

Watersportalmanak nam de proef op de som met Dulon Teakreiniger. Dulon wordt vooral gebruikt in de professionele watersportwereld en een van de bekendste producten is de Pantserwas, een keiharde waslaag die minstens het hele seizoen blijft werken. Maar Dulon levert meer, ook een teakreiniger.

Try this at home
Onlangs ontvingen we op de redactie enkele flessen teakreiniger en in een weekend dat het op de boot toch (weer) slecht weer was hebben we thuis een teakhouten bankje genomen die verweerd, grijs, groen en met zwarte stippen aan een opknapbeurt toe was.

Volgens de gebruiksaanwijzing dient de ondergrond eerst gewassen te zijn waardoor het loszittende vuil verdwenen is. Vervolgens wordt het natte hout met een lichte schuurspons ingewreven met Dulon teakreiniger.

De gebruiksaanwijzing vermeld dat dit dient te gebeuren in de lengterichting van het hout. Vervolgens hebben we een tijdje gewacht en ons bankje nageborsteld met de speciale teakborstel van Holmenkol. Dit is een kortharige harde volle borstel, waarmee we met ronddraaiende bewegingen het teakhout hebben nageborsteld. Vele malen tijdens het borstelen gespoeld met de slang was wel nodig want er komt een hoop vieze drab van het hout. Uitgebreid naspoelen is wel een vereiste zodat het vuil zich niet weer opnieuw vastzet op het hout. Al met al is het een behoorlijke klus maar het resultaat is zeer duidelijk zichtbaar en we hebben eer van ons werk.

Na het schoonmaken is vrijwel alle vuil verdwenen en krijgt het hout een groot deel van de oorspronkelijke kleur terug. Na enkele weken/maanden zal het ongetwijfeld weer grijs worden, maar dan wel egaal grijs, zonder de zwarte stippen. Na een seizoen is opnieuw schoonmaken ongetwijfeld weer een vereiste, maar schoonmaken hoort nu eenmaal bij een boot…

het dragen van beschermende handschoenen is wel aan te raden, zeker als u gevoelig bent voor zuren...

link: | overzicht Dulon producten |


 

Bron: Watersportalmanak | Datum van publicatie: 31-08-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via