Balk aangesloten op vaarwegennetwerk Friese meren

Nieuwe vaargeul in het Slotermeer
De aanleg van een derde vaargeul tussen Sloten en de Lutsmonding in het Sleattemer Mar (Slotermeer) is gereed. Door deze extra vaargeul, met een diepgang van 2 meter, krijgt de vaarrecreatie rond het Sleattemer Mar een extra impuls. De vaargeul is aangelegd in het kader van het Friese Merenproject om Balk aan te sluiten op het brede vaarwegennetwerk van de Friese meren. Het dorp is daardoor veel toegankelijker geworden voor watersporters.

In totaal is er ongeveer 30.000 m3 zand vrijgekomen bij de werkzaamheden. Dit zand is van dusdanige kwaliteit, dat het gebruikt wordt bij de aanleg van rondweg Woudsend.

Met de aanleg van de derde vaargeul is een bedrag van ongeveer € 200.000,- gemoeid. Dit is gefinancierd door de provincie Fryslân, de Europese Gemeenschap, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en EZ/Kompas.

Het Friese Merenproject is een groot project waarin vele partijen de krachten bundelen: Provincie, Friese gemeenten, waterschappen, recreatieschap De Marrekrite, het Watersportverbond, het bedrijfsleven, It Fryske Gea, Staatsbosbeheer en maatschappelijke organisaties. Surf voor meer informatie naar www.friesemeren.nl

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 27-10-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via