Sturiër Yachts introduceert nieuwe motorboot

Sturiër Dutchman op Boot Düsseldorf

Watersport Nieuws | Dutchman 52, dat is de benaming voor de nieuwe  Sturiër motorboot. Voortbouwend op een succesvol concept heeft de Sturiër Dutchman een geheel nieuw gezicht gekregen. Volgens de werf is het resultaat een elegant en zelfverzekerd motorjacht dat uitblinkt door zijn krachtige uitstraling. Mooie reclametaal, maar wat is nu de Dutchman 52?

Bijna recht voorsteven

Een direct opvallend verschil met de huidige Sturiërs is de rechte voorkant. Daar waar de huidige range zeer herkenbaar was aan de uitwaaiende vormgeving is de Dutchman motorboot voorzien van een bijna recht naar beneden lopende voorsteven. Dat moet volgens De Volharding, de bouwers van de Sturiërs, zorgen voor een snel en efficiënt rondspant onderwaterschip en een welgevormd achterschip. Binnenin het schip vinden we een modern interieur met volop verfijnde en innovatieve technologie. Evenals de andere Sturiërs is ook deze boot helemaal gebouwd voor CE categorie A certificering.

De Dutchman is ontwikkeld door de werf Volharding in samenwerking met ontwerpbureau Langenberg. Basis en uitgangspunt was de succesvolle reeks van de Sturiër Center Sleepers. De Dutchman 52 motorboot is leverbaar in een twee- of drie hutten uitvoering, waarbij de twee hutten uitvoering is voorzien van een kombuis met dinette. Opvallend daarbij is de grote ramenpartij onderdeks waardoor het licht is in de dinette, met uitzicht naar buiten.

Zoals gebruikelijk bij Sturiër is de uitrusting van de motorboot zeer royaal en uitermate degelijk. Vloerverwarming, uitstekende thermische isolatie, dubbel glas, 2 motoren (170 pk), hydraulische boegschroef, hekschroef, stabilizers etc. De boten worden semi-customized gebouwd waardoor watersporters die eigen wensen hebben de boot helemaal naar eigen wensen kunnen laten afbouwen.

Primeur op Boot Düsseldorf

De Sturiër Dutchman 52 zal voor het eerst te zien zijn op Boot Düsseldorf  van 23 t/m 31 januari

Specificaties:

Waterlijnlengte: 14,99 meter

Totale lengte: 15,80 meter

Diepgang: 1,40 meter

Kruiphoogte: 3,49 meter

Waterverplaatsing: 33 ton

CE klasse: A

Maximum snelheid: 10,3 knopen

Dieseltank: 2700 liter

Watertank: 1100 liter

Grijs/zwartwatertank: 450 liter

Radius: ca 1000 zeemijl

Bron: | Datum van publicatie: 16-01-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via