Misbruik KNRM wordt bestraft met rekening

Watersporters die KNRM misbruiken ontvangen voortaan rekening

De KNRM gaat watersporters misbruik van de gratis reddingsdienst voortaan berekenen. Onlangs heeft de KNRM een sportvisser met motorpech een rekening gestuurd. Hiermee wil de KNRM een signaal afgeven aan schippers dat misbruik van de onbetaalde hulpdienst niet onbeperkt is. De betreffende watersporter liet zich doelbewust van de Belgische kust naar de Nederlandse kust drijven om zodoende gratis gesleept te worden door de KNRM.

De sportvisser kreeg motorpech op een positie die 70 kilometer uit de Belgische kust lag, vervolgens werd hulp gevraagd bij de kustwacht in Oostende. Er werd aangeboden om naar Zeebrugge te worden gesleept maar dat werd geweigerd door de schipper. Hij wenste naar het Nederlandse Roompot te worden gesleept. Ook een (betaalde) sleep door Multraship uit Terneuzen die de man wel naar Roompot te slepen werd afgewezen.

Vervolgens gaf de schipper aan dat hij zijn boot wilde laten afdrijven naar de Nederlandse kust om daar hulp te vragen van de KNRM. Daar aangekomen kon het Kustwachtcentrum niet anders dan de procedures volgen en werd de man “gered” door de vrijwilligers van de KNRM die daarvoor enkele uren onderweg waren.

De KNRM, die van de situatie op de hoogte was, beschouwt dit als misbruik en zal voor de sleephulp een tarief van € 2.300,- per uur in rekening brengen. Er wordt aangifte gedaan van misbruik van hulpverleningsdiensten.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij garandeert 24 uur per dag redding en hulp op zee, waarvoor geen kosten in rekening gebracht worden. De reddingboten van de KNRM worden bemand door vrijwilligers. Het reddingswerk door de vrijwilligers wordt mogelijk gemaakt door donaties van Redders aan de wal. De KNRM wil met dit laatste incident duidelijk maken dat redders altijd oproepbaar zijn en altijd zullen varen, maar dat aan kosteloze hulpverlening een grens zit.

Link: | KNRM Redder aan de wal |
 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 14-05-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via