Nederland verwelkomt De Cuauhtémoc

The Tall Ships’ race ontvangt een bijzondere gast in Den Helder
De legendarische, 91m lange Cuauthémoc geeft acte de présence in Den Helder. Dit kleurrijke opleidingschip van de Mexicaanse marine trekt in elke haven waar ze verschijnt tienduizenden bezoekers...

De Cuauhtémoc werd gebouwd in Bilbao, Spanje, in 1981 en voer aanvankelijk onder de naam ‘Celaya’. Ze werd aangekocht door de Mexicaanse marine als trainingschip voor “officieren, kadetten, onderofficieren en matrozen”. In die functie bevaart Cuauhtemoc al meer dan 25 jaar de wereldzeeën, deelnemend aan veel van de grote zeilwedstrijden, waaronder The Tall Ships’ Races, die ze twee malen won (!). Het schip werd in 1995 ingrijpend gerenoveerd.

Cuauhtémoc is een marine opleidingschip
Het  vervult in die rol een aantal standaard taken binnen de Mexicaanse defensie op het gebied van verdediging en opleiding. Maar haar wereldwijde bekendheid heeft ongetwijfeld te maken met haar kleurrijke verschijning in havens overal ter wereld. En met het bijzondere optreden van haar jeugdige bemanning, die op onnavolgbare wijze militaire discipline combineert met Latijnse zwier en charme...

Cuauhtémoc is één van de grote publiekstrekkers in de Tall Ships vloot, goed voor tienduizenden bezoekers tijdens Sail-evenementen.

Nederland en Den Helder zijn trots dit bijzondere schip te mogen ontvangen tijdens The Tall Ships’ Races 2008 Den Helder!

Bron: The Tall Ships' Race Den Helder | Datum van publicatie: 20-08-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via