Dieven van watersport artikelen aangehouden

Dieven van watersport artikelen aangehouden
De Waterpolitie (KLPD) heeft een inwoner uit Endhoven gearresteerd die diverse watersport artikelen heeft gestolen en deze vervolgens te koop aanbood via internet. De man wordt onder meer verdacht van diefstal en heling van tenminste 8 buitenboordmotoren. De verdachte die inmiddels in de gevangenis is beland had in een garagebox de spullen opgeslagen.

De Politie werd getipt door gedupeerde watersporters die, na een reeks van diefstallen in de haven van Dintelmond, tot hun verbazing de gestolen spullen op internet te koop aangeboden vonden. Na een onderzoek van de Politie kwam men bij het adres van een inwoner uit Eindhoven.

Van een deel van de aangetroffen watersport artikelen is inmiddels vastgesteld dat het om gestolen goederen gaat. De afkomst van de overige aangetroffen spullen is nog onduidelijk, een aantal artikelen, waaronder die van de tipgevers, waren inmiddels al verkocht.

Buitenboordmotoren zijn vaak gemakkelijk te stelen.
In 2008 werden 1338 aangiften gedaan van diefstal van een buitenboordmotor, het aantal gestolen buitenboordmotoren ligt veel hoger. Blijkbaar is Yamaha een populair merk bij dieven. Maar liefst 31% van de gestolen buitenboordmotoren waren van het merk Yamaha. Gestolen buitenboordmotoren worden zelden teruggevonden. Nog steeds hebben veel watersporters hun kostbare bezit onvoldoende of zelfs helemaal niet beveiligd.

zie ook | buitenboordmotorsloten | GPS beveiliging |
 

Bron: KLPD | Datum van publicatie: 30-05-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

Veiligheid 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via