Watersportbranche trekt weer aan: meer gebruikte jachten verkocht

Waardedaling boten met 25% is slikken voor watersport, maar wel snellere verkoop

Jachtmakelaars In het eerste kwartaal van 2011 38% meer boten verkocht ten opzichte van het eerste kwartaal 2010. De omzet over het eerste kwartaal ligt zelfs 74% hoger. Dit blijkt uit de verzamelde verkoopcijfers van de jacht- en scheepsmakelaars aangesloten bij HISWA Vereniging.

“De cijfers duiden op een serieus herstel op de watersport markt voor gebruikte jachten”, aldus Ties van Os, voorzitter bedrijfsgroep HISWA Makelaars. “Het aantal HISWA Makelaars groeit gestaag, waardoor we een representatief beeld kunnen geven van de markt. De gemiddelde verkoopprijs voor een jacht bij de HISWA Makelaars is nu zo’n 107.000 euro. We hebben het dus over het midden- en hogere segment van de markt. Onze verwachtingen voor het komende jaar in dit segment zijn gunstig.”

25% prijsdaling: Eigenaren jachten moeten soms wel even slikken
In tegenstelling tot de verkochte aantallen jachten is de gemiddelde waarde van jachten wel behoorlijk gedaald. Dit betekent dat watersporters een flinke waardedaling van hun boot zien. Arthur van der Werff van Nautisch Kwartier Stavoren beaamt deze stelling.

“We zien bij ons dat er inderdaad een significante stijging is in de verkoopaantallen, maar daar staat tegenover dat de boten ook gemiddeld met ca 20 – 25% gedaald zijn in waarde. Voor een eigenaar van een boot is dat wel even slikken. Het besef van waardedaling begint bij watersporters ook door te dringen en men accepteert inmiddels de lagere opbrengst. Grote problemen zoals bij huizenbezitters die met een restschuld blijven zitten komen gelukkig weinig voor in de watersport.

Nederland telt ca 1,5 miljoen watersporters en er varen in Nederland ca 175.000 schepen, de bruto omzet van de watersportbedrijven bedraagt ca 2,6 miljard, waarvan 1,6 miljard geëxporteerd wordt. De watersportbranche biedt werk aan 30.000 mensen.
 

Bron: WatersportAlmanak/Hiswa | Datum van publicatie: 19-04-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via