Watersport: Dehler werf zinkt naar faillissement

Laatste nieuws: Dehler overgenomen door Hanse Yachts | klik hier |

Dehler werf zinkt naar faillissement, personeel ontvangt geen salaris meer
Het Duitse watersport bedrijf Dehler staat op het randje om failliet te gaan. Na enkele succesvolle jaren, onder leiding van de Nederlander Wilan van den Berg, is het eind voor Dehler in zicht. Onlangs kondigde Dehler nog vol trots aan dat het van het merk Etap ook een successtory zou gaan maken, maar het doek gaat vallen voor de in totaal 180 werknemers.

Geruchten over Dehler worden waarheid
De geruchten over de slechte financiële situatie van Dehler gonsden al een tijd in het circuit, maar nu de voorwaarden voor een bankgarantie van 4 miljoen Euro niet haalbaar is lijkt er geen redding meer te zijn. Het personeel heeft vanaf oktober al geen salaris meer ontvangen.

Het is niet de eerste keer dat Dehler in problemen raakt. Een tiental jaren geleden zat de werf ook in zwaar weer, maar werd toen gered door Wilan van den Berg. Deze bracht naast kapitaal ook nieuw elan binnen het bedrijf en de werf bloeide weer helemaal op. Nieuwe producten werden voortdurend gepresenteerd en enkele uitstekende jachten werden ontworpen. Met name de Dehler 34 die vorig jaar werd geïntroduceerd gooide hoge ogen in het wedstrijdveld.

Volgens medewerkers is het faillissement te wijten aan de snelle groei die de werf doormaakt en de voortdurende ontwikkeling van nieuwe modellen. In 2008 produceerde de werf nog 200 jachten met 230 mensen.

Doorstart?
Wat er verder gaat gebeuren is onduidelijk, Dehler spreekt zelf over een doorstart. Ook over de jachten die nu nog in aanbouw zijn is grote onduidelijkheid, er is geen geld voor de afbouw.

Dehler wordt in Nederland vertegenwoordigd door Dehler Benelux in Monnickendam
 

Bron: | Datum van publicatie: 02-05-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

faillissement 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via