Waarschuwing watersport weer: ach het valt wel mee…

Ondanks de vele waarschuwingen veel watersporters in problemen

Je zou toch denken dat het niemand kan ontgaan zijn: de kans dat vandaag (5-07) het wel eens heftig tekeer zou kunnen gaan op het water. Toch zijn er altijd watersporters die denken dat het hun niet zal overkomen. Totdat het echt menens wordt, zoals vandaag.

Maar liefst minstens 40x werd de hulp ingeroepen van de KNRM doordat mensen op het water in problemen waren geraakt. Veelal zeilboten op open water waren een grillig speelobject van de harde wind en de daarmee gepaard gaande golven. De KNRM had het bijzonder druk op het IJsselmeer en op de Randmeren volgens de | NOS |. Motoren met te weinig kracht om zich vooruit te bewegen in het water, bemanning die niet waren voorbereid op het slechte weer, etc.

Dat leidde in 40 gevallen tot problemen waarop de KNRM werd gealarmeerd. Bij Workum sloegen twee bemanningsleden overboord waarvan één direct en de andere pas na een gerichte zoekactie werd gevonden en nabij Urk stranden enkele vaartuigen.

Je vraagt je dan af wat deze mensen bezielt om het water op te gaan nadat door iedere instantie, krant, website, radio etc. werd gewaarschuwd voor slecht weer.

Bron: | Datum van publicatie: 05-07-2015

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via