Watersport Randmeren in de ban van waterplanten

Ondernemers in watersport vrezen omzetderving

Watersport ondernemers langs de Randmeren, Markermeer en IJmeer vrezen een terugloop van watersporttoeristen nu de overlast van plantengroei ernstige vormen gaat aannemen. De plantengroei in deze gebieden hindert vrijwel alle watersporters. De taaie planten zorgen voor veel overlast zoals het vastlopen van de schroef van een motorboot. Ook zwemmers ondervinden veel hinder van de planten. Toeristen zijn hierdoor snel geneigd om deze gebieden niet te bezoeken.

Met name de jachthavens vrezen voor omzetvermindering als er niet snel iets aan de situatie veranderd. Volgens Rijkswaterstaat zijn de hoofdvaarwegen goed bevaarbaar door regelmatig maaien van de planten maar de gebieden daarbuiten ondervinden ernstige hinder. Door de verbetering van de waterkwaliteit in de Randmeren groeien de waterplanten zoals fonteinkruid erg snel.

Watersporttoerisme is voor ondernemers langs de Randmeren de belangrijkste vorm van inkomen. Met name de watersportbedrijven zoals jachthavens hebben het de afgelopen jaren al niet gemakkelijk gehad door de economische recessie. Het wegblijven van watersporters midden in het hoogseizoen is desastreus.

De Hiswa Vereniging heeft aangedrongen bij Rijkswaterstaat om versneld te gaan maaien, maar men is vooralsnog niet van plan op korte termijn te gaan maaien buiten de vaargeulen. Volgens de Hiswa is open vaarwater de belangrijkste factor voor het watersporttoerisme op de Randmeren.

Bron: | Datum van publicatie: 06-08-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via