Watersporter kan weer door sluis De Haandrik naar Coevorden

Sluis bij Haandrik weer geopend na renovatie

Vanaf vandaag (9-07-15) kan de watersport weer doorvaren op het kanaal Almelo-de Haandrik. De sluis bij Haandrik is weer sinds vandaag in gebruik voor de recreatievaart. De sluis wordt in het vaarseizoen (april t/m oktober) tussen 09 en 17 uur op het volle uur bediend. Op deze manier is weer watersport mogelijk tussen Gramsbergen en Coevorden via de Vecht.

De sluis, die stamt uit 1919, was drie jaar gesloten voor de watersport en is in die tijd grondig gerenoveerd door een samenwerking tussen de gemeente Hardenberg en het waterschap Vechtstromen. Zij zullen gezamenlijk zorgen voor het beheer van de sluizen in de Vecht in de gemeente Hardenberg.

Medewerkers van het Cleanteam van de gemeente zijn opgeleid tot sluiswachter. Zij begeleiden de watersporters op een snelle en veilige manier door de sluizen. De sluis in de Vecht nabij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg is al eerder in gebruik genomen en ook bemand door sluiswachters.

De sluizen zijn ingericht voor boten met een beperkte diepgang. Officieel tot ongeveer 60 cm volgens het Waterschap, in de praktijk zal dat iets meer zijn. Op de Vecht is een vaardiepte (na de sluis)  gegarandeerd tot 50 cm. Waterschap Vechtstromen heeft nu het beheer van beide sluizen. Hoewel sluizen onbemand kunnen functioneren, kiest Vechtstromen ervoor om de sluizen te bemensen met sluiswachters. Hierbij werkt het waterschap samen met de gemeente Hardenberg.

Link: | waterschap Vechtstromen |

Bron: Waterschap Vechtstromen | Datum van publicatie: 09-07-2015

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via