Watersporters volledig de weg kwijt, KNRM biedt hulp

Het was voor de KNRM niet alleen een erg druk weekend, maar ook een weekend met verbazing. Zo werd de bemanning van de KNRM Harlingen en KNRM Terschelling midden in de nacht van zaterdag op zondag gewekt. Een 11 meter lange speedboot zit aan de grond, midden in de nacht.

Volledig de weg kwijt
De watersporter had via een mobiele telefoon aangegeven dat hij vanaf West Terschelling 1,5 uur gevaren had richting Harlingen, maar nu vast aan de grond zat, met zicht op een boorplatform en een vuurtoren. De bemanning wrijft zich wat ongelovig over de positie de slaap uit de ogen en vaart richting de aangegeven plek om hulp te verlenen. Ondertussen is ook de Hurricane van rederij Noordgat onderweg en een Kustwachtvliegtuig. Samen zoeken ze de vaargeulen af, maar zonderresultaat.

Richting Harlingen blijkt Texel te zijn
In Harlingen wordt men wat achterdochtig over de opgegeven positie en gaat men weer bellen met de speedboot. Het is een raadsel waarom een ondiepe speedboot vastloopt aan de grond met hoogwater. Langzamerhand ontstaat enige duidelijkheid over de positie van de speedboot. Met de koers die de speedboot gevaren heeft zou Harlingen nooit worden gehaald: het schip ligt vermoedelijk aan het zuidelijke Noordzeestrand van Vlieland.

Het vliegtuig van de Kustwacht ontdekt uiteindelijk de positie van het schip dat zover op het strand ligt dat de reddingsboten er niet kunnen komen: een bergingsvoertuig vanaf Vlieland weet het schip op het strand te bergen. De bemanning van de speedboot is onderdak geboden voor één nacht en het schip zal later moeten worden gehaald, maar dan met een vrachtwagen…

Link: | KNRM Harlingen |

Bron: KNRM Harlingen | Datum van publicatie: 05-06-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via