Open dag KNRM was groot succes

De jaarlijkse open dag van de KNRM reddingstations trok zaterdag 3 mei naar schatting 25.000 bezoekers. De dag leverde meer dan 600 nieuwe donateurs en 350 nieuwe jeugdleden op.

Door het fraaie weer, met een koude noordenwind, was het een uitgelezen gelegenheid voor een vaartocht met de reddingboten of een bezoek aan het boothuis. De open dag is vooral bedoeld om donateurs te tonen welk materieel er met de donaties is aangeschaft en wat de vrijwillige redders meemaken tijdens hun reddingwerk. De dag werd slechts twee keer onderbroken voor een echte redding in Ouddorp en Dordrecht.

De open dag is bij uitstek een moment om nieuwe donateurs in te schrijven. Naar het zich laat aanzien hebben zich op deze 21eReddingbootdag ruim 600 nieuwe donateurs ingeschreven. Daar komen in ieder geval nog 163 donateurs bij, die door het recreatiepark “De Krim” op Texel voor een jaar cadeau gegeven zijn aan de KNRM. De gasten van het park konden daarmee op Reddingbootdag kennis maken met het redderswerk op Texel en volgend jaar beslissen of ze hun donateurschap willen voortzetten.

De KNRM lanceerde tijdens Reddingbootdag een nieuwe jeugdclub “Team Jonge Redders”. Speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar, die de KNRM stoer vinden en er graag meer over willen weten. Er hebben zich naar schatting 350 nieuwe leden aangemeld. Veel kinderen komen uit de omgeving van de reddingstations en zijn de nieuwe vrijwilligers-in-de-dop.

Honderden vrijwilligers op de reddingstations waren de hele dag in touw en zorgden ervoor dat er veel te zien en te beleven was. Veel van de vrijwilligers kwamen uit de familie van de bemanning. In vele opzichten werd Reddingbootdag daarmee een familiedag.

Opvallend veel bezoekers gebruikten Twitter en Facebook om hun ervaringen en foto's te delen. Een mooie manier om een indruk te krijgen van de dag door het hele land.

Voor wie Reddingbootdag heeft gemist is er volgend jaar een nieuwe kans op zaterdag 2 mei 2015.

Bron: KNRM - Foto: Arie van Dijk | Datum van publicatie: 05-05-2014

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via