Pech voor watersporter bij slecht weer

Sluiswachter brengt uitkomst
Terwijl de storm boven Nederland aantrekt vaart een echtpaar vanuit Amsterdam met hun nieuwe motorjacht 'SLANE' op het Drontermeer. Net voor Roggebotsluis krijgen ze te maken met een defecte keerkoppeling.
Door de harde stormachtige zuidwestenwind, kracht 6 a 7, verdagen ze al snel op de ondiepte en belanden in de rietkraag. Nadat de eigenaar via diverse marifoonkanalen tevergeefs om hulp probeert te vragen brengt de sluiswachter uitkomst. Hij brengt het Kustwacht Centrum op de hoogte en deze alarmeert op haar beurt KNRM station Elburg.

Een sleep langszij
Ter plaatse met de reddingboot ‘Evert Floor’ nemen we polshoogte en besluiten al snel om het jacht vlot te trekken. Nadat we tegen de wind het jacht vrij trekken nemen we haar van de lange sleep over op een sleep langszij. Zo kunnen we, gezien de harde stormachtige wind, op een veilige manier een nabij gelegen jachthaven invaren.

Een lekker bakje koffie
Eenmaal afgemeerd aan de kade komt het echtpaar langzaam op adem. Ze geven aan altijd te hebben gezeild en nooit om hulp te hebben hoeven vragen. Na jarenlang donateur te zijn geweest van de reddingmaatschappij hebben ze na de verkoop van hun zeilboot ook hun donateurschap opgezegd. Dat ze daar nu spijt van hebben blijkt wel. Ze worden nu spontaan opnieuw donateur en verrassen ons zelfs met een lekker bakje koffie. Na een woord van dank keren we retour station Elburg.
 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 12-11-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via