IJzige kou blokkeert start watersport seizoen

IJzige kou blokkeert start watersport seizoen

De lage temperaturen blokkeren de start van het watersportseizoen. Daar waar normaliter tijdens de paasdagen het eerste watersportweekend begint is het nu opvallen stil in de jachthavens. Kou, wind en ijsgang houden de watersporters lekker bij de kachel thuis.

Motorboot bijna ten onder aan ijs

In Enkhuizen is zelfs een motorboot bevrijd van een grote ijslaag waardoor het schip ternauwernood werd gered van kapseizen. Het jacht dat lag aangemeerd bij een scheepsbouwbedrijf aan het Krabbersgat veranderde in een complete gletsjer. De harde wind zorgde voor veel buiswater en de lage temperaturen zetten dit om in een snelle aangroei van ijs. De reddingsboot ‘Watersport’ van de KNRM heeft het schip, dat inmiddels veel slagzij maakte werd tegen de wal getrokken en vervolgens heeft men geprobeerd de dikke ijslaag te verwijderen.

Ook op het water zelf kwamen motorboten in problemen door een dikke ijslaag. Op het Tjeukemeer is dinsdagmiddag een motorboot met een onbekend aantal Duitsers vastgelopen in de ijslaag. Rijkswaterstaat heeft inmiddels een poging ondernomen om de boot en zijn bemanning te bevrijden. Andere schippers stranden ook , maar konden terugkeren in de warme haven...

Foto: KNRM Enkhuizen

Bron: WatersprtAlmanak | Datum van publicatie: 27-03-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via