Vaarregels voor watersport tijdens Sail 2010

Vaarregels Sail 2010
Tijdens de Sail watersportmanifestatie gelden er aangepaste regels voor het varen rondom Amsterdam. In samenwerking met de Haven Amsterdam, de Dienst Binnenwaterbeheer van de gemeente Amsterdam (BBA) en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zijn tijdelijke vaarregels ingesteld.

Tijdens de Sail In Parade:
Tijdens de intocht van de Tallships op donderdag 19 augustus geldt een stremming voor de sluizen van IJmuiden, het Noordzeekanaal, het IJ en de IJhaven. Ook is het verboden om in te halen en te kruisen of van vaarrichting te veranderen. Zeilen en roeien is tijdens de gehele Sail periode verboden op voornoemde wateren.

Boten dienen zich te verplaatsen middels motorkracht. U mag vrij rondvaren met een schip tot 15 meter, langere schepen dienen zich aan te melden bij het Nautisch Evenementen Bureau. De kosten hiervoor bedragen € 25,- Afmeren is in het Sail gebied verboden voor alle schepen. Particuliere boten tot 15 meter zijn welkom in de IJhaven.

Diverse nautische maatregelen zijn getroffen om het scheepvaartverkeer tijdens SAIL veilig en vlot te laten verlopen. Zo is er eenrichtingsverkeer, zijn er stremmingen, een snelheidsbeperking en geldt er een aanmeerverbod. Alle maatregelen zijn terug te vinden in de folder 'Regels en tips voor veilig varen tijdens SAIL Amsterdam'.

Links: | download folder regels | Sail 2010 info |

Bron: | Datum van publicatie: 15-08-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

vaarregels 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via