Schutbeperking watersport bij aanhoudende droogte

De aanhoudende droogte brengt nogal wat problemen met zich mee voor de watersport. Naast de blauwalg die in menig meertje en vijver de kop opsteekt en voor zwemmers erg lastig is, zijn de watersporters aan de beurt. Er geldt in verschillende gebieden een schutbeperking.  Zo gaan de sluizen minder vaak open in de waterschappen in Oost- en Zuid-Nederland

Het waterschap Groot Salland waarschuwt de watersporters voor lange wachttijden bij sluizen in de Overijsselse Vecht bij Dalfsen en Vlisteren. Ook bij de sluis in de Oude IJssel naar Doesburg zullen volgens het waterschap lange wachttijden ontstaan.

Omdat het openen en sluiten van de sluis bij een laag waterpeil veel schade kan toebrengen aan oevers en de waterbodem is deze schutbeperking ingesteld. Niet alleen de pleziervaart heeft hier last van, maar ook andere watersporters als kanovaarders en waterfietsers. Die moeten daarnaast ook rekening houden met drooggevallen riviertjes of anders ondiepe en niet meer bevaarbare waterwegen. Geadviseerd wordt om actuele waterberichten van Rijkswaterstaat te raadplegen voordat men het water op gaat.

Bron: KNWV/Telegraaf | Datum van publicatie: 24-07-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via