Nieuwe CAO watersport branche Hiswa

Leden van HISWA Vereniging, FNV Meubel & Hout en CNV Vakmensen zijn akkoord met de HISWA-CAO voor 2011. In het kader van de naderende vergrijzing en ontgroening lag het accent van de besprekingen op scholing. Doel is om de watersportindustrie nog aantrekkelijker te maken voor jongeren. Een belangrijk resultaat is een verhoging van 1,5 procent voor de salarissen en een aantal vergoedingen en het invoeren van BBL-loonschalen.

“Nu ook onze sector, als gevolg van de vergrijzing en ontgroening, onherroepelijk te maken krijgt met een tekort aan goede vakmensen ligt de prioriteit bij behoud van vakkrachten en om jongeren voor de watersportindustrie te interesseren. Hierover waren we het gezamenlijk eens en dat maakte dat we het vrij snel akkoord waren over een nieuwe CAO”, aldus Jasmin Meijer, cao-onderhandelaar voor werkgeversorganisatie HISWA Vereniging.

De nieuwe HISWA-CAO geldt voor één jaar en loopt van; 1 januari 2011 tot 1 januari 2012. De partijen sloten op 14 februari jongstleden na drie onderhandelingsrondes een principeakkoord. Door scholing te stimuleren wordt de watersportindustrie interessanter voor vaklieden in deze zeer gevarieerde bedrijfstak met goede toekomstmogelijkheden..


Voor wie bestemd
De HISWA-CAO is verplicht voor alle bedrijven die zich bezighouden met het (af)bouwen, vaarklaar maken, repareren en onderhouden van houten- en/of kunststoffen jachten. Al dan niet in combinatie met een dienstverlenende activiteit als verhuur van boten of ligplaatsen.
 

Bron: Hiswa.nl | Datum van publicatie: 14-04-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via