Watersport kan weer langs de Warder

Slibscherm bij Warder weer verwijderd
Het slibscherm voor de kust van het Markermeer bij Warder, dat vorig jaar werd neergezet, is weer verwijderd. Door een beroepsprocedure heeft het Watersportverbond de verwijdering van het scherm kunnen afdwingen. Watersporters en het Watersportverbond zijn blij dat het obstakel nu weer weg is.



De proef met het slibscherm had tot doel om in de praktijk te onderzoeken wat het effect van de aanleg van zo’n luwtestructuur zou zijn op het zwevende slib in het Markermeer en de ecologische kwaliteit van het Markermeer. Daartoe is vorig jaar een stalen damwand met een lengte van 1,7 kilometer haaks op de kustlijn pal ten zuiden van Warder neergezet. Het scherm was echter een gevaarlijke sta-in-de-weg voor de watersport, zowel voor de wat grotere schepen varend tussen Hoorn en Edam, als voor de kleinere watersport vanaf de oever. Daarom zijn er op ruime schaal extra betonning en waarschuwingslichten geplaatst.

In de oorspronkelijke vergunning stond niet dat het object na afloop van de proefperiode van één jaar weer verwijderd zou worden. Via een beroepsprocedure heeft het Watersportverbond dat alsnog afgedwongen. Over de uitkomsten van de proef is nog niets bekend.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 21-09-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via