Waterpolitie gaat strenger controleren in Groningen

Vooral verscherpte controles op alcohol onder watersport
Zoals vrijwel ieder regiokorps kondigt de Waterpolitie van Groningen aan om deze zomer de watersport strenger te gaan controleren. Gebruikelijke controles zijn: te snel varen, alcoholgebruik onder schippers, vaarbewijzen etc.

Regelmatig zal de Waterpolitie controleren op het Lauwersmeer, Blauwe Stad en grote vaarwegen. Ook na klachten van burgers zal de Politie strenger gaan controleren zoals te hard varen in een kanaal waar oevers en andere boten beschadigd worden.

De politie heeft afgelopen zondag op diverse binnenwateren in Groningen toezicht gehouden. Op het Schildmeer zijn diverse schippers en waterskiërs aangesproken op hun gedrag. Twee waterskiërs werden bekeurd. Op het Lauwersmeer werden drie bekeuringen uitgedeeld. Twee schippers hadden niet de benodigde veiligheidsmiddelen aan boord. Een visser was niet in het bezit van een vispas. Daarnaast heeft de politieboot bij het Zoutkamperrif een jacht losgetrokken dat was vastgelopen.

Varen zonder vaarbewijs kost € 360,-
Vooral het varen zonder een vaarbewijs wordt zwaar bestraft met een bekeuring van € 360,- U dient in het bezit van een vaarbewijs te zijn indien u vaart met: een schip met een lengte van meer dan 15 meter of een schip dat een snelheid van meer dan 20 kilometer per uur kan bereiken. Ook mensen jonger dan 16 jaar mogen geen boot besturen die langer is dan 7 meter.

Een complete lijst met boetetarieven vindt u hier | boetekaart watersport |
 

Bron: KLPD Groningen | Datum van publicatie: 07-07-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KLPD 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via