Watersport kan ook tijdens de middagpauze over de Vecht

Per 1 juni komt de middagpauze in de bediening van de bruggen over de Vecht te vervallen. Ook de bruggen en de sluis over en in het Smal Weesp zullen tussen de middag bediend gaan worden. De doorstroming voor de toervaart wordt daarmee aanzienlijk verbeterd.

Beheerderoverleg
Tot nu toe werd een aantal bruggen over de Vecht en over het Smal Weesp tussen de middag niet bediend. Dat betekende dat toervaarders op doortocht soms een uur of meer op een bediening moesten wachten, met alle gevolgen voor de doorstroming van dien. In het z.g. beheerderoverleg is door het Watersportverbond regelmatig aangedrongen op een betere afstemming en verbetering van het bedieningsregiem. Met de nu doorgevoerde aanpassing wordt dat gerealiseerd. Overigens gaat het dit jaar om een proef, vooruitlopend op definitieve besluitvorming.

Blijdschap
Regiovertegenwoordiger Wim Broer: “Wij zijn erg blij dat de diverse beheerders van de bruggen en sluizen besloten hebben de bediening uit te breiden en de middagpauzes te schrappen. Ook komen de avondpauzes op weekend- en feestdagen in de bediening van de bruggen tussen Vreeland en Oud-Zuijlen te vervallen. Een complexe operatie, die de nodige voeten in de aarde heeft, maar wij zijn erg blij dat het nu na lang aandringen van onze kant gelukt is. Na het afschaffen van het sluisgeld in Muiden was de Vecht al tolvrij, nu is ook de brugbediening een heel stuk verbeterd. Daar zijn we bijzonder gelukkig mee! Wij hopen dan ook van harte dat de proef van dit jaar omgezet zal worden in een definitieve regeling voor de toekomst”

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 28-05-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via