Grote controle op watersport bij Oranjesluis

Politie Amsterdam-Amstelland en samenwerkende partners hebben zondagmiddag en -avond bij de Oranjesluizen bij Amsterdam controles uitgevoerd bij de watersport. In totaal werden 41 boten aan een controle onderworpen.

19 bekeuring voor pleziervaart: rode diesel, registratie, vaarbewijs etc.
Het ontbreken van een registratieteken, reddingsvesten, dodemanskoord, vaarbewijs, brandblusser of registratiebewijs, leverde in negentien gevallen een bekeuring op. Het LAVA-team van het Korps Landelijke Politiediensten heeft de herkomst van een buitenboordmotor in onderzoek. De Belastingdienst heeft 26 zaken in onderzoek genomen. De Douane controleerde bij zeven vaartuigen de inhoud van de dieseltank. In drie gevallen leverde dat een proces-verbaal op in verband met de aanwezigheid van rode diesel waarover minder accijns is verschuldigd.

5 bekeuringen voor marifooninstallatie
Het Agentschap Telecom controleerde diverse marifooninstallaties. Hier werd in vijf gevallen een proces-verbaal opgemaakt omdat er geen registratie aanwezig was of in verband met technische afwijkingen.


Hoe heeft u uw boot betaald
Het Bureau Financiële Economische Recherche heeft in vier gevallen een dossier geopend. De politie onderzoekt hierin of een vaartuig is gefinancierd met onverklaarbaar verkregen vermogen.

Alcoholtest voor iedere schipper
Tijdens de controle moesten alle schippers een blaasproef ondergaan. Één schipper moest naar de ademanalyse en kwam tot een promillage van 0,77. Dit was dicht bij de toegestane hoeveelheid van 0,8 promille. De schipper mocht daarom verder varen.

Bron: KLPD | Datum van publicatie: 01-09-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via